haba [LV. Lln. Rs. Cl. Os. Pa.]
Una faba non fai olla pero ayuda á l’otra. [Canella.]
Co les fabes y el panchón, si non pastories el diente apañarás un torción. [CyN (Recuerdos).]
Entre faba y fabín una cabra con su cabritín. [LC.]
El cuentu de la buena haba que nunca se acaba. [Lln.]
Quien tien fabes y tocín ¿qué quier pleitos col vecín?. [LC.]
Añu de fabes, añu de fames. [LC.]
Hasta Santa Isabel tien fabes el que quier ‘hasta el día de Santa Isabel, 8 de julio, pueden sembrarse las alubias’. [Xx (LC).]
Pe les fabes de mayu verás cosecha que tendrás. [LC.]
En toles cases cuecen fabes y en la mía a calderaes. [Vv.]
“El griego es phasiolos, el castellano fréjoles, el asturiano fabes, el andaluz habichuelas y el gallego feixôs”.
Sarmiento (Colección)
Ay fabes de Mayu, cebolles, patates.
Glorias Ast 160
fabada, la.
Llg. Ay. Ri. Ll
>. Fabada (sic).
Llg. Ll
Comida, a modo de banquete, en que se sirven como plato principal las habichuelas.
Cg. Ay
Cocido de alubias especialmente con chorizo, morcilla y carne de cerdo.
Ri. Qu. Tb. Pr. Tox. Vd. /Eo/
Plato típico de judías, tocino, morcilla y chorizo.
An
Plato típico asturiano.
AGO
Condimiento astur (sic).
Pzu